Wat kan, wat mag...

De laatste verzorging van de overledene is een belangrijk onderdeel van onze eerste ontmoeting. Na het overlijden is iemand vaak niet op zijn mooist. Een van de redenen dat nabestaanden soms aangeven de overledene niet meer te willen zien. Als de overledene echter goed verzorgd is, komt de bekende geliefde persoon weer tevoorschijn waarvan op een mooie manier afscheid genomen kan worden.

Als u wilt kunt u zelf een actieve rol hierin spelen. Uit ervaring weten we dat nabestaanden vaak dankbaar terugkijken op hun bijdrage hieraan. Omdat het zelf verzorgen van de overledene op voorhand nog weleens spannend gevonden kan worden, zorgen wij er altijd voor dat u kunt worden bijgestaan door ervaren mensen. Zodat u zelf kunt bepalen waar u zich wel of niet prettig bij voelt.

Nadat de laatste verzorging heeft plaatsgevonden, wordt iemand opgebaard. Naast de standaard manier van opbaren (op een koeling op bed of in de uitvaartkist) is het tegenwoordig ook mogelijk te kiezen voor tijdelijke balseming (thanatopraxie). Het voordeel bij deze manier van opbaren is dat er in de meeste gevallen geen koeling meer nodig is, de overledene een natuurlijker kleur houdt en prettiger aanvoelt. Een op deze manier opgebaard lichaam gaat in de dagen tot aan de uitvaart minder achteruit en zeker bij een opbaring thuis is dit heel prettig.

U kunt zelf kiezen waar u wilt dat de overledene opgebaard wordt. Dit kan tegenwoordig heel goed thuis, maar ook een rouwkamer bij de kerk, het mortuarium van een uitvaartcentrum of bijvoorbeeld een zogenaamde familiekamer is een goed alternatief. Keur & Keur Overlijdenszorg beschikt zelf ook over een dergelijke rouwkamer waar u in alle rust afscheid kunt nemen. Als familie krijgt u zelf een sleutel van deze kamer zodat u dag en nacht tijd met de overledene door kunt brengen. Net wanneer u daar behoefte aan heeft.

 

Cookie instellingen