Uitvaart in stijl

Een uitvaartplechtigheid is tegenwoordig niet meer aan strikte regels gebonden. Wel of niet in de kerk, wel of geen dragers, wel of geen sprekers, wel of geen bloemen…het is aan u.

Wat echter blijft is dat de uitvaartplechtigheid een weerspiegeling moet zijn van degene die is overleden en van u als nabestaanden. U bent tenslotte degene die afscheid neemt.

De hoeveelheid keuzes is daardoor, en dankzij de vele mogelijkheden tegenwoordig, alleen maar groter geworden. We helpen u graag uw wensen te vertalen naar een mooi afscheid. Dat begint al met de keuze van de rouwkaart.


De bekendmaking van het overlijden

Om het overlijden kenbaar te maken en mensen uit te nodigen om bij de uitvaartplechtigheid aanwezig te zijn, is een rouwkaart veelal een onmisbaar onderdeel. Ook in de huidige tijd, waarin internet en social media een steeds belangrijkere rol gaat spelen, kiezen nog veel mensen voor het versturen van een persoonlijke rouwkaart, naast het eventueel plaatsen van een rouwadvertentie of berichten op social media.

Natuurlijk zijn er veel standaardkaarten beschikbaar, maar steeds vaker wordt er gekozen voor een kaart die aansluit bij de overledene. Voor een groot deel kunnen we deze kaarten zelf voor u maken zodat ze meestal nog dezelfde dag verstuurd kunnen worden.

Maar ook als u kiest voor een exclusiever exemplaar dan kunnen we dat in samenwerking met diverse drukkers en opwerpbureaus op korte termijn voor u in orde maken. En natuurlijk zorgen we ervoor dat ook ander drukwerk, zoals liturgieën, bidprentjes en dankbetuigingen helemaal passen in uw stijl of die van de overledene.


Het digitale tijdperk

Het digitale tijdperk biedt ook in de uitvaartwereld veel nieuwe mogelijkheden. Niet alleen rouwkaarten kunnen tegenwoordig digitaal verstuurd worden; ook het condoleanceregister is digitaal beschikbaar. Dit online condoleanceregister bieden we u gratis aan zodat familie, vrienden en belangstellenden niet alleen hun medeleven kunnen betuigen maar ook hun herinneringen aan degene die is overleden kunnen delen, inclusief foto’s.
Zo ontstaat een herinneringsdocument dat ook nog eens gebundeld kan worden in een mooi herinneringsboek.


De mens in woord, beeld en geluid

Steeds minder uitvaarten hebben tegenwoordig een kerkelijk karakter. Daarmee valt tevens de rol van de voorganger weg in een afscheidsplechtigheid. Daarom vinden wij het een eer uw gevoelens en herinneringen aan de overledene tijdens de plechtigheid te vertalen naar een mooi en passend afscheid. Zodat in gesproken woord een beeld geschetst wordt van degene die u lief was.

Muziek vervult van oudsher al een belangrijke rol tijdens de uitvaartplechtigheid. Om de stijl van de overledene weer te geven of om de emoties van het moment te vatten in geluid. Van Bach tot Beyoncé, het is net wat bij u past.

Beeld is in het huidige tijdperk een steeds belangrijker onderdeel van de plechtigheid aan het worden. Of dit nu in de vorm van een fotopresentatie over de overledene is die vertoond wordt, of dat de plechtigheid zelf door een fotograaf of videograaf wordt vastgelegd. Graag denken we met u mee over de mogelijkheden.

 

Cookie instellingen