Na het overlijden

Of u een overlijden nu aan zag komen of dat dit compleet onverwacht gebeurt, u zult al snel de behoefte voelen om een uitvaartondernemer in te schakelen. Want juist op emotionele momenten, als de ontreddering groot is, is het fijn als er iemand is waar u op kunt terugvallen. Die weet wat er direct moet gebeuren en wat ook later geregeld kan worden.

Voordat wij ons echter kunnen ontfermen over de overledene en u als nabestaanden, dient het overlijden officieel vastgesteld te worden door een schouwarts. Dit is vaak de behandelend arts, huisarts of HAP-arts. Neem dus altijd eerst contact op met een arts.

Als de uitvaartondernemer eenmaal ingeschakeld is, moeten er veel keuzes gemaakt worden. Het kan dan ook heel fijn zijn om eerst nog even de tijd te nemen om met elkaar in alle rust stil te staan bij het overlijden.
Wilt u na een overlijden direct onze hulp, dan kunt u ons dag en nacht bellen op telefoonnummer 0172-764333.


Nadat u ons gebeld heeft

Als u ons belt om een overlijden te melden, zullen we eerst informeren of er al een arts is ingeschakeld om het overlijden officieel vast te stellen. Daarnaast is het belangrijk dat alle familieleden die bij het bespreken van de uitvaart aanwezig moeten zijn, ook al aanwezig zijn. Aan de hand daarvan maken we een afspraak om naar u toe te komen. Dit kan direct zijn, als iemand bijvoorbeeld thuis is overleden. Maar ook de volgende dag, als iemand misschien na lang waken ’s nachts in het ziekenhuis overlijdt en u als familie eerst wilt slapen en uitrusten.

Als wij bij u komen, is er allereerst ruimte voor uw verhaal. Daarna bespreken we uw wensen met betrekking tot de opbaring, de dag van de uitvaart en de locatie. Zodat deze vastgelegd kunnen worden en de rouwkaart uitgekozen en opgemaakt kan worden.

Op deze eerste dag waarin we met u samenwerken, zullen er een aantal belangrijke keuzes gemaakt moeten worden die nodig zijn om de grote lijnen van de uitvaart te bepalen. In de overige dagen zullen we hier, samen met u, steeds meer invulling aan geven.

En omdat we het belangrijk vinden dat u zich in deze laatste dagen van samenzijn kunt richten op het afscheid nemen, nemen we u in deze dagen graag zoveel mogelijk werk uit handen. Of dit nu het opzoeken van de gewenste muziek is, het maken van een fotopresentatie, het inschakelen van een uitvaartfotograaf of het bestellen van bloemen is.

 

Cookie instellingen