Kosten van een uitvaart

Veelal wordt er gevraagd; "Wat kost een uitvaart nu precies" of  "is begraven nu echt duurder dan cremeren?"
Logische vragen want hoe je het wend of keert na een uitvaart volgt er altijd een rekening en niemand is erbij gebaat dat de eindfactuur veel hoger uitvalt dan waar je als nabestaande op had gerekend.

Maar het beantwoorden van de vraag wat de kosten zijn van een uitvaart is nog niet zo eenvoudig te doen. Immers de kosten staan in rechtstreekse verbinding met de keuzes die gemaakt worden. Naast het door ons in rekening gebrachte vaste "dienstverleningstarief", zijn er nogal wat keuzes die de kosten van een uitvaart beinvloeden. Begraven in een algemeen graf is bijvoorbeeld al snel ruim 3000 euro voordeliger dan begraven in een nieuw aan te kopen graf. En uitvaartkististen of wades zijn er in vele prijsklassen.
Is het dan mogelijk om een globale indicatie te maken? Jazeker wel. Kiest u voor een eenvoudige uitvaart, bijvoorbeeld in een kerk waar de overledene lid van was met een condoleance in het kerkelijk centrum en begraven in een algemeen graf, dan kunt u er op rekenen dat de kosten niet boven de 5000 euro uit zullen komen. 
Maakt u andere keuzes, bijvoorbeeld een eigen graf, bijzondere locatie, veel volgauto's en een uitgebreid buffet na de uitvaart dan wordt het kostenplaatje natuurlijk heel anders.

Wij doen niet geheimzinnig over onze prijzen, maar wekken ook niet graag verkeerde verwachtingen. Dus...wilt u weten wat een door u gewenste uitvaart zou kosten, neem dan vrijblijvend contact met ons op wij rekenen het u graag voor.

Contactformulier

Cookie instellingen