Onze nazorg

In de eerste dagen na het overlijden staat alles in het teken van de voorbereidingen op de uitvaart. De uitvaart is het belangrijke, zichtbare moment van definitief afscheid. Maar als deze achter de rug is, de uitvaartondernemer u voor de laatste keer gedag heeft gezegd en alle familie en belangstellenden terugkeren naar hun eigen leven, begint uw leven zonder die ene belangrijke persoon pas echt. En dan komt er nog zoveel op u af op administratief, praktisch en emotioneel gebied. Zaken waar uw hoofd op dat moment nog helemaal niet naar staat of u de energie niet voor hebt. Gelukkig kunt u ook na de uitvaart op ons terugvallen.

Ondersteuning na de uitvaart

De periode tussen overlijden en uitvaart wordt vaak ervaren als hectisch. In die eerste dagen na het overlijden krijgt u te maken met telefoontjes en bezoekjes van meelevenden en bent u druk bezig met de voorbereidingen voor de uitvaart. Tijd om echt te beseffen dat iemand er niet meer is, is er niet altijd. Vaak horen we dan ook van nabestaanden dat deze periode, en de uitvaart, in een roes aan hen voorbij gegaan is.

Een aantal weken na de uitvaart komen we dan ook nog eens bij u langs. Om te horen hoe het met u gaat, hoe u de periode rondom de uitvaart beleefd hebt en om uw vragen op administratief en praktisch gebied te beantwoorden.
Omdat het gemis pas na een aantal maanden echt merkbaar wordt, nemen we ook dan nog een keer telefonisch contact met u op om te horen hoe het met u gaat. Misschien heeft u behoefte aan contact met lotgenoten, wilt u praten over uw verdriet of heeft u vragen over hoe nu verder. We helpen u graag.

 
Cookie instellingen