Vakantietijd

Wanneer mensen mij in een wat algemenere setting aanspreken op mijn werk is een van de opmerkingen die ik vaak te horen krijg: nou jij zal in ieder geval altijd werk houden, dat stopt nooit.
Mijn antwoord op deze opmerking hou ik nu even voor me, maar het is inderdaad waar, de dood kent geen vakantie. Helaas. Immers het einde van een mensenleven is en blijft onvoorspelbaar en dan kan zo’n einde soms behoorlijk wat roet in het eten gooien en voor consternatie zorgen. Dat merken wij maar wat vaak in de praktijk.

Opa overlijdt en een aantal van zijn jong volwassen kleinkinderen zijn na een jaar hard studeren op een welverdiende vakantie in Amerika. Wat doe je dan als familie, laat je het hen weten, vraag je of ze terug komen of laat je hen voorlopig in het ongewisse in de hoop dat ze bij terugkomst van de vakantie begrijpen dat je dat voor hun bestwil deed?

De gezondheid van je vader of moeder lijkt steeds verder achteruit te gaan, 
maar jou vakantie komt steeds dichterbij. Wat doe je, neem je de gok om weg te gaan of toch maar annuleren.

En ieder jaar gebeurd het in de praktijk toch ook weer meerdere malen dat mensen tijdens hun vakantie worden overvallen door een overlijden bij een van de achterblijvers of dat zij zelf overlijden op hun vakantieadres. 

Ik denk dus dat je inderdaad met recht kunt zeggen: de dood kent geen vakantie. 

Maar hoe zit het met onze vakantie. Is Keur Uitvaartbegeleiding weg? Nee en Ja. Ik zelf mag in de komende weken met mijn gezin gaan genieten van wat rust maar gelukkig zijn wij inmiddels als bedrijf zover dat we de continuïteit van onze werkzaamheden ook tijdens de vakantieperiode kunnen garanderen. In Jan Koopman hebben wij een uitvaartleider en vervanger gevonden die zeker de kwaliteit zal leveren zoals u die van ons gewend bent. En Lili Dozy, onze vaste medewerkster zal tijdens mijn afwezigheid het eerste aanspreekpunt vormen. Natuurlijk zal het in de vakantieperiode misschien iets anders verlopen, maar de dood gaat door, hoe vervelend ook, en wij zullen met hulp van Lili en Jan alles in het werk stellen om voor u de voorwaarden te creëren waarin u op een waardige wijze afscheid kunt nemen van uw dierbare.

Wij hopen voor u op een zorgeloze vakantietijd, maar mocht u onverhoopt te maken krijgen met de dood, dan kunt u altijd op ons rekenen en ons bereiken op ons vertrouwde telefoonnummer 0172-764333.
Cookie instellingen