Inspiratie

Eens in de vier jaar organiseert de VTU (vereniging van toeleveranciers voor de uitvaartbranche) een grote, ik mag wel zeggen hele grote, uitvaartbeurs in Gorinchem. De evenementenhal aldaar staat dan bomvol stands waarin alle bedrijven die zich bezighouden met verkopen van uitvaart gerelateerde producten zichzelf presenteren.

Met andere woorden duizenden vierkante meters met kisten, urnen, as sieraden, rouwkaarten, grafliften, rouwauto’s, uitvaart koeien, bloemen, kunstplanten, tafels en stoelen voor in uitvaartcentra, computersystemen, uitvaart kleding, condoleanceregisters, webdesigners en opleiders in de uitvaartbranche.

In de afgelopen week was dit evenement weer gaande (voor ons inmiddels als onderneming alweer de 3de  keer) en dus vertrokken wij naar de evenementenhal voor een daagje : UITVAARTINSPIRATIE.
Eén dag bleek echter niet voldoende te zijn, mede door het feit dat het werk natuurlijk altijd door gaat en wij iets eerder dan gepland weer richting ons eigen bedrijf moesten om te doen waar wij goed in zijn. Gelukkig is de beurs een meerdaags evenement en konden we ook op dag 3 van de beurs nog een aantal uren verder om inspiratie op te doen.
Omgerekend in tijd hebben wij zo’n kleine 13 uur alle mogelijke stands bezocht! 13!!! uur, dat zegt wel iets over alle ontwikkelingen die er continu gaande zijn binnen uitvaartland.
Het gaat te ver om in één enkele blog al het nieuws aan te halen, maar een paar dingen verdienen toch even wat aandacht. Wat denkt u bijvoorbeeld van ‘s werelds eerste 100% eclectische rouwauto. Ons vaste contact voor rouwvervoer introduceerde op de beurs de TESLA rouwauto. In de hele wereld is er slechts 1 van. Hij stond op de beurs en binnen niet al te lange tijd kunnen wij deze ook aanbieden aan de families waar wij uitvaarten voor mogen verzorgen .
En dan was daar natuurlijk ook de stand van Zavadi kistenlab. Een producent van werkelijk vernieuwende uitvaartkisten. Namelijk met zorg geproduceerde uitvaartkisten die aan de BUITENZIJDE bekleed zijn met stof in vele varianten. Nu hebben de makers van Zavadi kisten hun assortiment uitgebreid met condoleance registers, herinneringsdozen en zelfs urnen, die 100% matchen met de gekozen uitvaartkist.
Het is nog niet zo lang geleden dat wij onze eerste Zavadi kist hebben gebruikt tijdens een uitvaart. En ik kan u zeggen, de reacties van belangstellenden waren buitengewoon positief! De stoffen buitenkant van een kist geeft een prachtige, eigentijdse en bovenal “aaibare” uitstraling! 

Ook uitvaartopleider FuniQ stond met haar zeer bescheiden stand op de beurs. Dit motiveerde mij om ook weer eens wat cursussen te gaan volgen. Direct handelen (want dat past bij mij) en dus inmiddels een mooie workshop “buiten de gebaande paden” gevolgd ! Een dag over alle uitvaartmogelijkheden die misschien iets minder voor de hand liggend lijken. Volgende week nog een training over de verschillende manieren voor het samenstellen van een In Memoriam….kortom we zijn weer volop geïnspireerd en hebben massa’s aan nieuwe en aanvullende informatie voor onze branche opgedaan!

En zo gaan we verder, steeds zoekend naar alle mogelijkheden binnen de branche zodat we u kunnen blijven helpen met het zoeken naar een passende vorm voor het afscheid van een dierbare.
Cookie instellingen