Boomplantdag 2017

Sinds het begin van 2017 gaven we alle families waarvoor we een uitvaart mochten verzorgen bij het nagesprek een certificaat voor een Herinneringsboom van Natuurmonumenten cadeau. 

Omdat we waarderen dat 'onze families' zoveel vertrouwen in ons hebben gesteld dat we hen bij mochten staan in een kwetsbare tijd in hun leven. Ook omdat we het een mooie gedachte vinden dat als er iets eindigt, er ook weer iets nieuws begint. Een gedachte die we terug zagen in de Herinneringsboom. 

Daarnaast vonden we het mooi dat we iedereen ter nagedachtenis aan degene die hen zo dierbaar was, zo'n jonge boom aan konden bieden die hopelijk weer groot en sterk mag groeien in de komende jaren.

En op 4 november gingen we zo met een groep nabestaanden naar Planken Wambuis, een bosgebied in Ede waar Natuurmonumenten dit jaar de door hen uitgegeven bomen plantte. Op een boomschijfje kon iedere familie een tekst naar keuze schrijven dat later aan de boom gehangen kon worden. Er was keuze uit twee boomsoorten: een eik of een lijsterbes. Veelal werd gekozen voor de eik, zoals voor de stoere papa die altijd zo groot en sterk was. 
Ook voor de overledenen waarvan de nabestaanden niet aanwezig konden zijn werd een stevige eik geplant.

Na afloop gingen we met elkaar naar een restaurant in de buurt waar we onder het genot van koffie, thee of warme chocolademelk met apfelstrudel en vanillesaus op konden warmen. Na een kort moment waarin we o.a. naar 'Herfst' uit de Vier Jaargetijden van Vivaldi luisterden en de namen van de overledenen noemden, was er gelegenheid om met elkaar en met ons bij te praten.

Wij kijken terug op een mooie dag waarin zelfs het weer helemaal meewerkte!

En heb je dit jaar geen boom van ons ontvangen? Helaas is Natuurmonumenten met de Herinneringsboom in deze opzet gestopt. We vinden dit heel jammer en zijn dan ook op zoek naar een passend alternatief.  Heb je een suggestie: laat het ons dan gerust weten!
Cookie instellingen